مطمئنا به دفعات درباره اثرات رقص بر روی سلامتی و داشتن تناسب اندام شنیده اید. همه افراد به خوبی از این موضوع آگاه هستند که با رقصیدن می توانند روح و جسمی شاد داشته باشند. اما در حقیقت تاثیر رقص و موسیقی بر عملکرد مغز چگونه باعث ایجاد شادی و نشاط می شود؟ برای پی بردن به پاسخ این سوال بهتر است ادامه مطلب را به دقت مطالعه کنید.
تاثیر رقص بر عملکرد مغز
رقصیدن یعنی انجام حرکات موزون پیوسته و منظم که با توجه به شرایط هر منطقه می تواند متفاوت باشد. همانطور که گفتیم این حرکات باید به صورت پیوسته و منظم صورت گیرد، پس شما مغز را مجبور می کنید که این حرکات را به صورت سلسله وار و پشت سر هم انجام دهد، علاوه بر این مغز باید بتواند به هنگام انجام حرکات تعادلتان را نیز حفظ کند.
با رقصیدن در واقع شما مغزتان را مجبور می کنید که بیشتر از فعالیت های مشخص شده اش کار کند. همین امر منجر به تقویت ذهن می شود.
رقص دنیای وسیعی است که انواع بسیار متفاوتی دارد. شما می توانید توسط گروه هنرهای آئینی اوتلار به آموزش رقص ترکی که یکی از رقص های پرطرفدار است بپردازید و از این طریق روحیه ای شاد و جسمی سالم را برای خودتان پدید آورید.
رابطه ی موسیقی و مغز
یکی از مسائلی که سبب پیدایش و کشف موسیقی درمانی شده به سبب تاثیری است که موسیقی بر ذهن دارد. این روش درمانی از دوران کهن نیز وجود داشته و امروزه دانشمندان آن را به طور دقیق تری بررسی می کنند. موسیقی بدون واسطه بر ساختار اصلی مغز و امواج مغزی اثر گذار است.
این علم پس از صرف زمان بسیار و انجام آزمایشات فراوانی به دست آمده که پرداختن به آن خارج از محدوده این مقاله است. اما به طور کلی مغز انسان نسبت به هر نوع موسیقی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهد، به همین جهت برای افرادی که دچار افسردگی هستند پیشنهاد می شود تا از موسیقی های شاد استفاده کنند.
بررسی اثرات رقص و موسیقی بر عملکرد مغز
رقصیدن به همراه آهنگ مناسب خود تاثیر بسیار خوبی بر روی عملکرد مغز دارد. در برخی موارد رقصیدن با موسیقی حکم عمل درمانی را برای افراد دارد. به عنوان مثال برای افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند رقصیدن و موسیقی یک عمل درمانی تاثیر گذار محسوب می شود.
زمانی که به رقصیدن می پردازید تمامی قسمت های احساسی و حرکتی مغز فعال می شود و موسیقی نیز قسمت های پاداشی مغز را فعال می کند. این عمل باعث می شود تا قدرت حافظه در سیستم عصبی بهبود پیدا کند و در عین حال ارتباط دهنده های عصبی مغز تقویت شوند.
اما اگر بخواهیم تاثیر موسیقی و رقص بر عملکرد مغز را بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که باعث بهبود سلامت مغز شده و زوال عقل را کاهش می دهد. زمانی که به رقصیدن می پردازید تمامی استرس و نگرانی هایی که در مغز تان وجود دارد تا حد زیادی کاهش پیدا می کند و هورمون سروتونین که یک هورمون شادی آور است، افزایش پیدا می کند.
جلوگیری از تحلیل مغز با رقصیدن
در مغز انسان ماده سفیدی وجود دارد که وظیفه آن نگهداری از بافت مغز است. زمانی که پا به سن می گذارید یا بیش از حد دچار استرس و نگرانی های عصبی می شوید، ماده سفید درون مغز دچار آسیب شده و رفته رفته تحلیل پیدا می کند. اما با رقصیدن می توانید از تحلیل ماده سفید در مغز جلوگیری کنید و عملکرد آن را بهبود ببخشید.
زمانی که ماده سفید تحلیل پیدا کند، سرعت عملکرد مغز کاهش پیدا کرده و مشکلات حافظه را در فرد به وجود می آورد. ولی خوشبختانه رقصیدن و موسیقی می تواند سیستم بافت مغزی را بهبود بخشند.
همه ی این مواردی که در این مطلب به آن اشاره شد و دلایل بسیار دیگری که در جهت اثبات تاثیر مثبت رقص بر عملکرد مغز وجود دارد سبب می شود تا بیش از پیش به رقصیدن علاقه مند شویم.
گروه هنرهای آئینی اوتلار به همراه اساتید مجرب و حرفه ای خود می توانند شما را در آموزش رقص آذربایجانی، آموزش رقص آذری در تهران، آموزش رقص ترکی آذربایجانی در تهران، آموزش رقص ترکی و… همراهی کنند تا بتوانید از فواید رقصیدن به راحتی بهره مند شوید.